Karetní hra Spoons

V jakémkoliv ročním období můžeme usednout k této zábavné karetní hře. Netradiční a na pravidla jednoduchá hra dokáže zabavit děti i dospělé na několik okamžiků až hodin. Přichystejte si karty, lžičky a jde se na věc!

Příprava na tuto hru je jednoduchá - potřebujeme balíček hracích karet a několik lžiček - o jednu méně než je celkový počet hráčů.

Hráči se usadí okolo stolu nebo do kruhu. Pro každé kolo zvolíme jednoho dealera - ten, kdo bude rozdávat karty a začínat dané kolo. Dealer rozdá každému hráči 4 karty a zbylé karty v balíčku si položí vpravo od sebe. Doprostřed mezi všechny hráče položíme sadu lžiček .

Kolo začíná dýler. Vezme jednu kartu z balíčku po své pravici a vloží ji mezi své ostatní. Následně jednu z karet "vyhodí" (zůstanou mu tedy opět v ruce 4 karty) a předá ji sousedovi po levé ruce. Cílem hráče je mít na ruce čtyři karty stejné hodnoty. 

Hráči si po kruhu směrem doleva předávají vždy jednu kartu. Jakmile vyhazuje kartu poslední hráč (po něm už je dýler), tuto kartu pro dané kolo navždy zahodí, tedy se už nebude používat. Dýler bere z balíčku další kartu a koloběh se opakuje.

V momentě, kdy někdo z hráčů má v ruce čtyři stejné karty, může si vzít jednu lžíci. V tuto chvíli končí pro dané kolo skládání čtyř stejných karet a všichni ostatní hráči se snaží si pro sebe získat také jednu lžíci. Na jednoho nezbyde. 

Hráč, který si nestihl v daném kole vzít lžíci, získává trestný bod v podobě písmene. Jedná-li se o první trestný bod, písmeno je "S". Následují písmena z názvu této hry, tedy "S-P-O-O-N-S". Nebo můžeme udělovat pouze trestné body a hráč s 6 body prohrává.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,9/5. Hodnotilo 494 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 4/5

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář