Dona Carla nikdo nezastaví

Příběhová kniha pro děti různého věku. Je vhodná jednak k předčítání dětem (např. před spaním), díky velikosti textu ji ale mohou číst i samotné děti, které se chtějí ve čtení zlepšovat. Dílo německého autora Olivera Scherze vyšlo v roce 2017.

Dohromady 120-ti stránková kniha je vhodná jak k předčítání dětem, tak i pro samotné děti, které si rády čtou samy. Písmo je dostatečně velké s přiměřeným řádkováním, text bude snadno čitelný i pro děti.

Příběh popisuje dobrodružství jedenáctiletého chlapce, jehož rodiče se rozešli a jeho otec odešel z Německa na Sicílii. Malému synovi se po otci stýská. Táta ho slíbil navštěvovat, ale po půl roce čekání se malý Carlo vydává z Německa až do Palerma zcela sám.

Kniha je vhodná především pro děti ve věku 8-12 let. Samotný děj je poutavý jak pro čtenáře, tak i posluchače. Nemusíte se tedy bát, že by se děti do knihy "nezažraly" a nehltaly tak každé slovo z příběhu.

Chcete tuto knihu? Můžete si ji objednat na stránkách nakladatelství Portál.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,1/5. Hodnotilo 474 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 3/5

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář