Na lovce a zajíce

Lovci vyráží na louky, pole či do lesů, kde se snaží ulovit zajíce. V této pohybové hře na ven se část dětí stane lovenými zajíci, kteří si jsou ale vědomi své hbitosti a jsou tak patřičně drzí. Kromě spolupráce si krátce děti užijí i oblíbené vybíjené.

Kdekoliv venku vymezíme a dobře označíme herní území. Velikost si určíme podle počtu hráčů, jejich schopnosti a na základě dalšího popisu aktivity.

Děti rozdělíme na dvě skupiny. Jednou partou jsou lovci, kteří jsou rozprostřeni uvnitř herní oblasti. Druhou skupinu tvoří zajíci, ti jsou mimo území.

Jeden ze zajíců vezme míč a vhodí jej do ohraničeného prostoru. Vzápětí vběhne dovnitř mezi lovce a snaží se vydržet co nejdéle neulovený. Lovec může zajíce uvnitř pole ulovit tak, že jej trefí míčem. S balónem v ruce smí udělat ale pouze jeden krok! Nahrávání si mezi lovci zakázáno není.

Mezitím co se uvnitř pole pořádá hon na zajíce, ostatní obíhají okolo vytyčeného území - za každé oběhnutí jednotlivce se skupině zajíců počítá bod. 

Následně se oba týmy vystřídají a hra se opakuje. Na závěr se porovná počet bodů obou týmů, které získali v roli zajíců.

 

Úvodní foto (koláž): krajina z fotobanky, volně dostupné PNG obrázky

 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,1/5. Hodnotilo 502 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 4/5

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář