Lano-golf

Kategorie: Hry na ven

Snadno aplikovatelný golf, ať jste téměř kdekoliv! Jamku vytyčíte naprosto kdekoliv a soutěžící se mohou začít snažit dostat k cíli na co nejmenší počet pokusů a tím tak vyhrát. Jednoduchá hra, kterou můžete hrát jak pár minut, tak i delší dobu.

Každý účastník musí mít lano nebo jiný provaz, který bude mít délku alespoň 2 metry. Všichni hráči by měli mít stejně dlouhá lana. Pokud nemáme dostatek provazů, hráči si je budou střídat - když se dostanou k jamce, donesou jej zpět na start dalšímu hráči. 

Stejně jako v golfu, i zde určíme jamku, ke které je třeba se dostat. Z určeného místa startují jeden hráč po druhém. Postaví se na startovní čáru se smotaným lanem, které hodí před sebe tak, aniž by pustili konec. Na místo, kam dopadne druhý konec lana, se hráč přesune, lano znovu smotá a postup opakuje. Takto postupuje až k jamce a své hody (pokusy) sčítá.

Jestliže někdo své lano při hodu upustí, hod jakožto pokus se mu započítává, ale daný hráč pokračuje ze stejného místa - tedy odehraje jeden pokus, ale nikam se nedostane.

Hráč s nejmenším počtem pokusů k dosažení jamky se stává vítězem

Máme-li více času pro hru, můžeme zvolit několik mezi-jamek, které každý hráč postupně dosáhne a jeho pokusy na jednotlivých trasách k jamce sčítají. Na závěr vítězí ten, kdo má nejnižší počet pokusů. 

Foto (koláž): cheechangolf.com, pngkey.com

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,9/5. Hodnotilo 461 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 2/5

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář