Tip na výlet: Červená Lhota

Kategorie: Výlety

Malebný červený zámeček Červená Lhota stojící uprostřed rybníku v jižních Čechách by vám jistě neměla uniknout, chystáte-li se na výlet do těchto končin. Mimo zimní měsíce se jistě dostanete i na prohlídku dovnitř a neskončíte pouze před zámkem - i tak je to pozoruhodná stavba a podívat se na ni můžete kdykoliv.

Renesanční vodní zámek se nachází v jedné jihočeské stejnojmenné vesničce - Červená Lhota. Od roku 2001 je národní kulturní památkou České republiky

Zdi zámku nejsou červené náhodou, ale podle jedné z pověstí, která se k tomuto zámečku váže. Stěny zámku byly původně bílé, než jednou nehodnou zámeckou paní odnesl čert. Zem se po ní slehla, pouze na zdech budovy zůstaly krvavé stopy. Proto se následně celý zámek natřel na červeno. Nebo to mohlo být i jinak?

V rámci prohlídky zámku se můžete vydat na různé okruhy. Jedním jsou historické interiéry v prvním patře, dále zámek nabízí prohlídku podkroví a nebo sklepení. Vstupné za dospělého nepřekročí 120Kč, dětské do 80Kč. 

Při dopravě vlastním automobilem jistě oceníte nedaleké parkoviště. Možná je i doprava autobusem, tady ale doporučujeme si cestu a spojení pečlivě naplánovat.

Další informace jistě naleznete na oficiálních stránkách zámku Červená Lhota.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,9/5. Hodnotilo 494 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 3/5

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář