Buldok

Akční a fyzicky náročnější aktivita, kterou ocení patrně hlavně chlapci. Jak se hráči popasují s postupně rostoucí smečkou buldoků, bránící své území?

Na začátku každé hry vybereme jednoho buldoka. Zároveň vymezíme herní území - postačí polovina tělocvičny nebo venkovní plácek (např. 10 x 15 metrů, podle počtu hráčů).

Ostatní hráči se všichni postaví na jednu stranu herního území, po odstartování je jejich úkolem dostat se na protější stranu území.

Jenže jejich průchod stráží buldok (v dalších kolech hry jich je více). Jeho úkolem je zachytit některého z probíhajících hráčů a udržet jej po dobu, než stihne zakřičet '1, 2, 3, Buldok!'. Takto udržený hráč se stává pro zbytek hry buldokem, ostatní hráči se opět seřadí na jedné straně území pro další kolo. Silnější hráče potom může v dalších kolech zachytit více buldoků najednou. 

Varianty

Podle věku a schopností hráčů můžeme pravidla zadržení buldokem pozměnit. U starších soutěžících můžeme navíc nastavit pravidlo, že buldok musí probíhajícího hráče chytit a zvednout do vzduchu, dokud nezakřičí '1, 2, 3, Buldok!'. 

Naopak pro mladší děti stačí, že se buldok daného hráče po nezbytnou dobu jakkoliv drží, nemusí jej ani nijak znehybnit. 

Foto:Rodolfo Sanches Carvalho 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,8/5. Hodnotilo 463 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 1/5

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář