Sběrač dárečků

Jak ví každé dítě, dárečky pod strom nosí Ježíšek. Jenže jak je všechny získá, aby měl co roznášet? Od toho má takové pomocníky, jejichž roli si v této pohybovce děti vyzkouší.

Určíme startovní čáru, ze které budou sběrači postupně startovat. 

Čtyři kroky od čáry položíme první dáleček, za další čtyři kroky další a takhle dál, dokud nepřichystáme všechny balíčky. 

Na pokyn start sběrač vyrazí vždy k nejbližšímu dárečku, ten bez poničení vezme a donese zpět na start, poté běží k následujícímu balíčku a takhle dokola, dokud všechny vyskládané dárky nepřinese. Jakmile jsou všechny balíčky přineseny, stopuje se čas a stejný úkol zopakuje další soutěžící.

Jako herní předmět nemusíme mít nutně dárečky, stačí pouze zástupné předměty, např. plastová víčka nebo jiné drobné předměty. Chceme-li ale hru více autentickou a tématickou, malé prázdné krabičky můžeme obalit jakoby to dáreček skutečně byl. Velikost není tak zásadní, každý hráč bude nosit stejné balíčky, podmínky tak jsou pro všechny stejné.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,1/5. Hodnotilo 365 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 1/5

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář