O zlaté rybce

Přečtěte si s dětmi krátkou pohádku o zlaté rybce. Jak to dopadne, když je někdo až moc chamtivý? Každý přece ví, že kdo chce moc, nemá nakonec nic. Pohádka je převzata z webu Pohádkozem.cz se souhlasem autora.

Na jednom opuštěném ostrově uprostřed moře žil jeden chudý rybář se svojí ženou. Bydleli v chaloupce, která byli již velmi stará. Každý den brzy ráno rybář vyplouval na moře ve své malé loďce, aby nachytal nějaké ryby k obědu.

Byl krásný slunečný den a na nebi nebyl ani jeden mráček. Rybář hodil sítě do moře a trpělivě vyčkával, když najednou ho oslepila záře, která vycházela z jeho sítě. Rybář síť vytáhl a spatřil malou zlatou rybku.

„Když mě pustíš zpátky do moře, splním ti tři přání,“ řekla mu rybka.

Rybář byl skromný a rybu pustil, aniž by vyslovil nějaké přání a šel domů. Když vyprávěl ženě, co se mu toho dne u moře stalo, ta mu vyhubovala a nařídila mu, aby šel zpět k moři a přál si od zlaté rybky krásné šaty.

„Pokud je nezískáš, domů nechoď,“ křičela na něho.

Rybář se pomalým krokem vracel k moři, kde volal na zlatou rybku. Za chvíli ho oslnila velká zlatá záře a on v tu chvíli věděl, že je to ona – zlatá rybka.

„Co potřebuješ, rybáři?“ zeptala se ho.

Rybář jí sdělil, že si přeje nové šaty pro svoji ženu. Rybka rybářovi řekla, že má jít domů a tam už najde svoji ženu v nových šatech. Rybář poděkoval a chvátal domů, kde už žena tančila v nových šatech.

Jak bude pohádka pokračovat? Kompletní pohádka je dostupná na Pohádkozem.cz.

Úvodní foto: Jeremy Bishop (pozadí), jing.fm (clipart rybky)

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,7/5. Hodnotilo 502 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 5/5

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář