Kam vyrazit s dětmi výlet ve Moravskoslezském kraji

Kategorie: Výlety

Severovýchod republiky nabízí plno možností, kam s dětmi vyrazit na výlet. V tomto balíčku 4 tipů si vybere téměř každý, ať už se bude jednat o výlet na zámek, rozhlednu, industriální oblast či muzeum. Už máte termín výletu do Moravskoslezského kraje?

Zámek Hradec nad Moravicí

Několik kilometrů jižně od Opavy představíme první tip. Podíváme se na státní zámek, na kterém ve své době pobýval například i Ludwiga van Beethovena. Jeho návštěva je možná především v období od května do konce září. Můžete se projít nejen zámeckou zahradou, ale také salonky reprezentační a soukromé nebo Hostinské apartmá. K dispozici je také Bílá či Hodinová věž.

Další informace najdete na webu zámku https://www.zamek-hradec.cz/cs

 

Stezka Valaška

Vydáme-li se na východ k hranicím, naše další místo zastavení může být známá Stezka Valaška, stezka mezi korunami stromů Pustevny. Nadzemní trasa měří přes 600 metrů, z toho 150 metrů tvoří lanový chodník. Rozmanitý výhled si můžete vychutnat z mnoha míst, včetně i skleněné vyhlídky. Stezku můžete navštívit celoročně, výši vstupného se pohybuje za dospělého okolo 250 Kč. 

 

Areál Dolní Vítkovice

Zastávkou v Ostravě by určitě měla být mimo jiné také industriální oblast Dolní Vítkovice. Jedná se o bývalý průmyslový areál, v němž můžete v rámci různých prohlídek navštívit Vysokopecní okruh, Uhelný okruh anebo kombinaci všech okruhů. Nejstarší a architektonicky zajímavou stavbou jsou staré koupelny z roku 1899, ve kterém dnes najdete kavárnu, denní a noční klub, ateliéry či divadelní sál.

 

Technické muzeum Tatra v Kopřivnici

Kopřivnická Tatra byla prvním podnikem, který za dob Rakouska-Uherska začala vyvíjet dopravní prostředky. Těšit se můžete na 70 vystavených automobilů, modely a motory. Na konci 19. století zde byl vyroben první tzv. “kočár bez koní”, vystavený model je jeho věrnou kopií podle původní dokumentace, vyrobený v 70. letech.

 

Foto: Miłosz Klinowski (Unsplash)

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 233 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 3/5

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář