× Děkujeme za hodnocení!

Foto magnetky na lednici pro děti. Jak je vyrobit?

Kategorie: Nápady a návody Sponzorováno

Tvoření s magnety je pro děti nejen zábava, ale i výborný způsob, jak rozvíjet jejich kreativitu a motorické dovednosti. Při práci s magnety a různými materiály se děti učí myslet logicky a rozvíjejí svou představivost. V článku popíšeme několik inspirativních nápadů na výrobu originálních magnetek, které můžete vytvořit doma společně s dětmi. Pojďme na to.

Základní výbava na fotomagnetky

Než se pustíte do tvoření magnetky pro děti, připravte si všechny potřebné materiály a nástroje. Budete potřebovat magnetickou fólii nebo malé magnety, různé typy papíru, látek či jiných materiálů pro dekoraci, lepidlo, nůžky a další pomůcky dle konkrétního návodu na magnetku. Mějte vše připravené po ruce, aby tvoření proběhlo hladce a bezpečně.

Jak vytvořit foto magnetky pro děti

Pro výrobu foto magnetek pro děti připravte fotografie nebo obrázky, ze kterých chcete magnetky vyrobit a samolepicí magnetickou fólii na fotomagnetky. Děti se mohou zapojit do výběru a přípravy obrázků, což podporuje jejich kreativitu a zapojí je do celého procesu tvorby.

5 tipů, jak vytvořit magnetky pro děti

Vyzkoušejte některý z tipů, jak vyrobit magnetky s použitím magnetické fólie.

1) Foto koláž na magnetky

Vyberte série fotografií, které spolu ladí – mohou to být záběry z dovolené, oslavy narozenin, nebo roční období. Na počítači nebo ručně uspořádejte fotografie do atraktivní koláže a vytiskněte. Přilepte na karton nebo přímo na magnetickou fólii a ořízněte do požadovaného tvaru.

Foto koláž na magnetky

2) Magnetky z dětských kreseb

Nechte děti, aby se vyřádily s barvami a papírem. Jejich díla pak naskenujte nebo vyfoťte a vytiskněte v menším formátu. Přilepte na tenký karton nebo přímo na magnetickou fólii a vystřihněte. Každá kresba se tak stane osobní dekorací. A nové fotomagnetky na lednici jsou na světě!

Magnetky z dětských kreseb

3) Magnetky s kuchyňskými recepty

Zapište nebo vytiskněte vaše oblíbené recepty na kartičky. Přilepte je nejprve na pevnější papír nebo přímo na magnetickou fólii. Můžete je ozdobit kresbami surovin či kulinářskými motivy. Tato praktická pomůcka vám bude v kuchyni stále na očích.

Magnetky s kuchyňskými recepty

4) Magnetický herbář z usušených květů a listů

Usušené květy a listy přilepte na magnetickou fólii a přestříkejte akrylovým lakem. Vytvoříte tak originální magnetickou dekoraci – magnetky na lednici, které oživí interiér a přinesou kus přírody do vašeho domova.

Magnetický herbář z usušených květů a listů

5) Magnetická ozdoba z korkových špuntů

Nasbírejte korkové zátky z oblíbených vín a rozřízněte je podélně na polovinu. Obruste jednu stranu a přilepte na magnetickou fólii. Tato jedinečná ozdoba připomene vaše oblíbené chvíle strávené s vínem a přidá kuchyni osobitý šarm. Na výrobu je vhodná i samolepicí magnetická páska.

Magnetická ozdoba z korkových špuntů

Společné tvoření: Více než jen hra

Společné tvoření magnetek je skvělou rodinnou aktivitou, která posiluje vztahy, podporuje kreativitu a rozvíjí dětské motorické dovednosti. Podobné domácí projekty zpestří vaši lednici originálními dekoracemi, zároveň nabízejí možnost učit se a sdílet rodinné příběhy. Při výrobě magnetek tak vytváříte krásné vzpomínky. A děti se učí používat užitečné pomůcky pro každodenní život.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,8/5. Hodnotilo 116 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 4/5

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář