× Děkujeme za hodnocení!

Deskovky pro děti na léto? Nejlepší rozhodnutí!

Kategorie: Hry do místnosti Sponzorováno

Léto je čas, kdy děti konečně mohou na chvíli vypnout od školních povinností a užít si dlouhé dny plné slunce, dobrodružství a zábavy. Ale co dělat, když se počasí zrovna nevydaří nebo když hledáte něco, co by zabavilo vaše ratolesti na dlouhých cestách? Jako rodič dvou malých kulišáků jsem našel skvělou odpověď na tuto otázku: deskovky! Rád bych se s vámi podělil o naše nejoblíbenější hry, které se staly nezbytnou součástí našich letních dní

Moje první dobrodružství – Objevení Atlantidy

Jedna z prvních her, která nás uchvátila, je Moje první dobrodružství – Objevení Atlantidy. Tato hra/knížka je naprosto ideální pro malé průzkumníky. Moje děti byly okamžitě nadšené myšlenkou objevování ztraceného města a hledání pokladů. Interaktivní knížka je krásně ilustrovaná a má jednoduchá pravidla, která děti rychle pochopí. Nejlepší na ní je, že je příběhová – děti si mohou tvořit svůj vlastní příběh a rozhodovat o tom, jak se jejich dobrodružství bude vyvíjet. Díky tomu je každá hra jiná a děti se nikdy nenudí. Naše letní večery u táboráku tak získaly nový rozměr plný fantazie a napětí.

Foxy

Další skvělou hrou, která se u nás doma stala okamžitým hitem, je Foxy. Tato hra je ideální pro mladší děti a rozvíjí jejich paměť a pozorovací schopnosti. Princip hry je jednoduchý – hráči se snaží najít co nejvíce párů stejných obrázků. Co však dělá Foxy výjimečnou, jsou krásně ilustrované karty s obrázky roztomilých lišek a dalších zvířátek. Hra je dostatečně rychlá na to, aby udržela pozornost i těch nejmenších, a zároveň dostatečně náročná, aby byla zajímavá i pro starší děti. Pro nás je to ideální hra na piknik v parku nebo odpočinkové odpoledne na pláži.

Ptačí napětí

Ptačí napětí je hra, která nás všechny příjemně překvapila svou jednoduchostí a zábavností. Hráči se snaží barevné opeřence na drátech vyskládat do stejných pozic, jaké mají na kartách úkolů. Naše děti milují rychlou a dynamickou hratelnost této hry, která je plná napětí a nečekaných zvratů. Co se mi na Ptačím napětí líbí nejvíce, je fakt, že hra rozvíjí jemnou motoriku. Každý tah vyžaduje přemýšlení a rozhodování, což děti motivuje. Tuto hru jsme hráli snad všude – na terase, v kempu, i při čekání na vlak.

Dorfromantik

Jednou z her, která se u nás doma stala velkým hitem, je Dorfromantik. Tato hra je inspirovaná populární videoherní verzí a přináší stejnou dávku strategického myšlení a kreativního plánování do světa deskových her. Hráči společně budují krajinu pomocí hexových dílků a snaží se vytvořit co nejkrásnější a nejefektivnější svět. Moje děti milují, jak mohou plánovat a stavět svůj vlastní svět, zatímco já oceňuji, že hra podporuje spolupráci a komunikaci mezi hráči. Dorfromantik je ideální hra pro klidné letní večery, kdy se chcete společně uvolnit a užít si chvíli tvořivé zábavy.

Cáklé safari

Nakonec bych chtěl zmínit hru Cáklé safari, která přináší do našich herních seancí pořádnou dávku smíchu a bláznivé zábavy. V této super rychlé real-time hře se hráči vydávají na safari a snaží se “vyfotografovat” co nejvíce zvířat. Hra je rychlá, zábavná a skvěle se hodí pro větší skupiny dětí. Naše děti ji často hrají s přáteli, když k nám přijedou na návštěvu, a vždy je u toho spousta hluku – ale toho žádoucího.

Závěrem

Léto je skvělým časem na objevování nových deskových her, které zabaví děti a zároveň je něčemu naučí. Deskovky nejen od TLAMA games se staly nepostradatelnou součástí našich letních dobrodružství. Každá hra přináší něco jedinečného a vytáhneme ji v jiný moment. Soutěživý herní večer? Strategie s jedním vítězem. Smutná nálada ze špatného počasí? Veselá kooperativní hra, kdy si navzájem pomáháme. Zrnanění z výletu? Hlavolam nebo interaktivní knížka. Zkuste příště také sáhnout po deskovkách a garantuji vám, že se bude chtít přidat i zbytek rodiny. Všechny zmíněné hry seženete například tady.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,1/5. Hodnotilo 56 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 3/5

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář