Kreslené indicie

Poklidná hra, při níž se u dětí prokáže především kreativní myšlení a kreslení. Kdo přichystá nejlepší indicii a kdo bude nejlepší luštitel ostatních nápověd?

Rozdělíme děti na minimálně dva týmy. Žádná skupina by neměla být více jak pětičlenná. Po rozdělení každému týmu přiřadíme ideálně jednu místnost, aby se navzájem skupiny neposlouchaly a nikdo neměl výhodu.

V každém kole dostane skupina zadané nějaké slovo (věc, pro menší děti nic abstraktního). Úkolem každého ze skupiny je, nakreslit něco, co se zadanou věcí úzce souvisí, nesmí však do obrázku zahrnout zadanou věc. Tedy pokud by zadané slovo bylo "papír", mohou být indicie například: nůžky, pastelky, lepidlo,... Žádná indicie by se neměla opakovat, tudíž kdo první začne danou pomůcku kreslit, nikdo další už nemůže malovat to samé.

Až uplyne čas stanovený pro vytvoření nápověd (3-6 minut), indicie se rozmístí různě po místnosti tak, aby ke každé mohlo přijít a zároveň se koukat několik lidí. Poté si týmy vymění místnosti tak, že každý tým bude hádat věc jiného týmu. 

Kdo si myslí, že uhádl věc jiného týmu, jde svůj tip pošeptat vedoucímu.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 798 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 1/5

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář