Teambuilding #5: Společné vlastnosti

Tentokrát nepůjde vyloženě o spolupráci, jako spíše o vzájemné poznání. Hru zvládnou všichni, rozdíly ve fyzické síle či psychice se zde vůbec neprojeví. Zapojit se mohou úplně všichni, bez ohledu na věk.

Každému dáme jeden papír formátu A4. Na něj si každý obkreslí svoji ruku, u starších a tedy rychlejších kreslířů můžeme požadovat co nejkrásnější obrys. 

Jakmile mají všichni hotovo, začneme společně zaplňovat jednotlivé prsty. Začneme třeba od palce, do každé prstu každý napíše jednu svoji odpověď:

  • Nejoblíbenější předmět ve škole
  • Jméno matky
  • Nejoblíbenější jídlo
  • (spíše pro starší) Cizí země, kde byl nejdál
  • Počet sourozenců
  • ...

Můžeme si vymyslet zcela libovolné položky. Důležité je, aby každý měl v každém prstu něco. Pokud chceme více věcí zapojit, šestou lze napsat například na dlaň.

Tímto končí společně organizovaná část. Nyní si každý vezme svůj papír a začne obcházet ostatní. Sejdou-li se dva, kteří mají nějakou vlastnost (položku) stejnou, udělají za čárku (bod). Z jednoho setkání tak může mít hráč maximálně 5 (6 pokud používáme i dlaň) bodů, má-li s druhým vše společné.

Nakonec každý vyhodnotí, kolik má bodů. Ve hře ale nevyhrává ten, kdo má nejvíce bodů. Body pouze značí, že daný člověk má s ostatními mnoho společného.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,1/5. Hodnotilo 710 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 1/5

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář