Recept: Linecké cukroví

Kategorie: Recepty

Kdo by neznal klasické vánoční cukroví - linecké. Kdo by ho nezbožňoval?! Tak právě na toto chutné těsto si můžete níže přečíst recept, jak si upéct toto lahodné linecké cukroví.

Těsto

  • 300 g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 200 g másla (vyndáme předem z lednice aby aspoň trochu změklo)
  • 100 g cukr moučka
  • 1 lžička strouhané citronové kůry
  • 3 špetky skořice

Náplň

  • Kyselejší marmeláda

 

Postup

Naváženou mouku nasypeme na pracovní plochu do kopečku, na ni vysypeme cukr. Do hromádky uprostřed vyhrabeme důlek, do kterého přijde, žloutky a kůra se skořicí.

Těsto rukama vypracujeme. Teplo z rukou pomůže máslu dobře splynout se zbytkem surovin.

Hroudu těsta necháme v lednici zabalenou ve folii/sáčku odpočinout aspoň hodinu, ale může být i přes noc.

Těsto před válením necháme chvíli změknout při pokojové teplotě. Poté na pomoučené ploše válíme do požadované tloušťky, vykrajujeme tvary (polovinu typicky s dírkou) a v troubě pečeme. Doba pečení se odvíjí od tloušťky těsta, ale je to rychlý proces. Troubu můžeme předehřát celkem libovolně, třeba na 180°C. Pečení pak trvá opravdu jen pár minut.

Na vychladlé (klidně i několik dní upečené) linecké cukroví bez dírky pak namažeme ideálně domácí kyselkavější marmeládu a zaklopíme kouskem proděravělého cukroví.

Krabici s hotovými kusy zavřeme s rozkrojeným jablkem na chladné místo.

 

Celý recept si můžete snadno stáhnout ve formátu PDF níže. Stačí vytisknout na jeden list A4 a založit mezi recepty ❤️

favorite_border Přidat do oblíbených

Stáhnout přílohu

Přiložené soubory mohou stahovat jen přihlášení uživatelé! Přihlásit se

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,1/5. Hodnotilo 305 návštěvníků

Anděla Trötzmüllerová

Anděla Trötzmüllerová

Vystudovala Pedagogickou fakultu na Masarykově univerzitě. Věnuje se skautingu, ráda vaří a peče. Miluje zvířata a baví ji focení. Jejím snem je vzdělávat a vychovávat děti a tím utvářet lepší svět.

Přidejte komentář