Recept: Vánoční perníčky

Kategorie: Recepty

Receptů na vánoční perníčky je asi milion. Tento je ale vlastnoručně ověřen a ozkoušen za vás! Tyto perníčky nadchnou každého, kdo je ochutná. Provoňte celý byt jejich vůní při pečení a následně si na nich se všemi pochutnejte.

Těsto

  • 400 g hladké mouky
  • 2 celá vejce
  • 100 g másla
  • 2 lžíce medu
  • 2–3 lžičky perníkového koření
  • 140 g cukr moučka
  • 1 lžička jedlé sody
  • (lžička kakaa pro barvu)

Poleva

  • Šťáva z půlky citronu
  • Asi 500 g moučkového cukru

 

Postup

Do mísy nasypeme mouku a smícháme ji metličkou se sodou. Vysypeme do hromádky na pracovní plochu. Na hromádku přidáme ještě cukr a koření.

Do kopečku uděláme hluboký důlek. Do něj přijde máslo nakrájené na menší kousky, med a vejce.

Rukama vypracujeme těsto. Těsto necháme alespoň 30 minut odpočinou v lednici, nejlépe přes noc.

Na pomoučené ploše těsto vyválíme a vykrajujeme. Pečeme na plechu s pečícím papírem na 180° podle tloušťky těsta 5-8 minut.

Polevu vytvoříme smícháním citronové šťávy s moučkovým cukrem. Záleží na velikosti a šťavnatosti citronu, kolik cukru bude třeba. Poleva by neměla být tekutá, aby po perníčcích nestékala, ale nesmí být moc tuhá, aby se dala vytlačit ze zdobícího sáčku. Po nazdobení musíme nechat polevu zatuhnout (záleží na velikosti vrstvy).

 

Celý recept si můžete snadno stáhnout ve formátu PDF níže. Stačí vytisknout na jeden list A4 a založit mezi recepty ❤️

favorite_border Přidat do oblíbených

Stáhnout přílohu

Přiložené soubory mohou stahovat jen přihlášení uživatelé! Přihlásit se

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,2/5. Hodnotilo 28 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 3/5

Anděla Trötzmüllerová

Anděla Trötzmüllerová

Vystudovala Pedagogickou fakultu na Masarykově univerzitě. Věnuje se skautingu, ráda vaří a peče. Miluje zvířata a baví ji focení. Jejím snem je vzdělávat a vychovávat děti a tím utvářet lepší svět.

Přidejte komentář