Příprava je jednoduchá. Z obchodu si doneseme nějaký oblíbený druh párků, které následně uvaříme v hrnci s vodou. Dáváme pozor, aby nám žádný nepraskl!
Mezitím si můžeme nachystat rohlíky. Chceme-li dělat klasickou verzi, uřízneme špičku rohlíku, v případě menších porcí rozkrojíme rohlík uprostřed - vždy děláme šikmý řez.
Takto připravený rohlík nyní připravíme na párek. Vezmeme si dostatečně dlouhý a špičatý nůž, který do rohlíku zapíchneme co nejhlouběji - nesmíme ale propíchnout druhou špičku. Poté nůž vyndáme a to uděláme to sáme, jen nůž pootočíme o 90°. Vznikne nám tak křížek, který by měl být hluboký téměř až na spodek. Nyní buď rukojetí nebo jiným, dostatečně tlustým a tupým předmětem křížek protlačíme a vnitřek rohlíku tak udusáme na stranu a na spodek. Dostaneme tak rohlík s dírou uprostřed.
Jakmile máme uvařené párky, můžeme servírovat do pečiva. V případě, že děláme mini párky v rohlíku, párek rozpůlíme. Chceme-li uzeninu dostat dovnitř snáz, namočíme ji v kečupu nebo hořčici a párek tak snáz vklouzne dovnitř.
Pokud zapojíme do přípravy i děti, můžeme je třeba nechat protlačovat vyříznutý křížek v rohlíku. V tomto případě jim dáme na protlačení nějakou vařeku s tlustou rukojetí nebo jiný tupý předmět.
A můžeme jíst! Je to jednoduché, chutné a můžeme toho takto jednoduše udělat velkou spoustu. Dobrou chuť :-)
Přidejte komentář