Sazínkové a Mračná země

Fantazijní kniha o skřítcích sazíncích, kteří pečují o semínka všech rostlin. Jenže co když se v přírodě cosi zvrtne a přestane pršet? To si potom ani skřítci neví rady, jak nechat semínka klíčit a růst...

Autorka Martina Macháčová po sérii příběhů Skutečných záhad vydává také knižní pohádku Sazínkové a Mračná země. Vypráví o skřítcích, kteří se starají o semínka, aby vyklíčila, měla dostatek vláhy a následně vyrostla v rostlinu. Skřítkové se před lidmi skrývají, takže o nich nemůže nikdo vědět. Jejich přiblížení ale naskytuje alespoň tato dětská kniha.

Jednou se ale přihodí, že přestane dlouho pršet, a sazínkové řeší, co s tím. Najdou se mezi nimi dva odvážlivci - pan Fousek a Jeník - kteří se vypraví do Mračné země, odkud pochází všechna vláha, a snaží se vypátrat, kam se voda a déšť poděl. Po cestě je čekají různé překážky a podivuhodná dobrodružství.

Čtivá kniha je doplněna o pěkné ilustrace, často celostránkové, které tak podtrhují a ucelují představu čtenáře. Celý příběh pak uzavírá několik omalovánek, na kterých si mohou děti prověřit, jak dobře si zamapatovaly jednotlivé popisy postav a bytostí. 

Knihu si můžete objednat ať už přímo od nakladatelství Baset anebo například na Dobrých knihách

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,9/5. Hodnotilo 469 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář