Skutečná tahová hra s tanky!

Pro kluky jsou motivace na tankové bitvy naprostý magnet. Najde se i spousta děvčat, která se ráda popasují s kluky a pokusí se je porazit. Nechť si každý postaví svůj tank na bojové území a zábava může začít! Skutečná strategie s tanky, která se dá libovolně ještě vylepšovat.

Před hrou si nachystáme dostatek krabiček od sirek (stačí prázdné) a poté samotné sirky, kterých musí být stejně jako krabiček. Každý hráč si tak vytvoří svůj tank tak, že sirku zasune do zavřené krabičky a nechá ji čouhat hlavičkou dopředu - dělo, které může mít každý dlouhé podle sebe. 

Jako munici dostane každý hráč svoji jednu gumičku. Takto vybavení vojáci mohou jít na bitevní pole.

Bitevní pole může představovat deska stolu nebo jakákoliv jiná deska, která může ležet i na zemi. Ke každému bitevnímu poli položíme jedno pravítko a kostku. 

Hrát proti sobě mohou jednotlivci a nebo i skupiny. Záleží na počtu hráčů a dalších možnostech. Ať už každý jednotlivec nebo tým má svoje území, které je jasně vyznačené na herní ploše. 

Cílem hráče nebo týmu je dostat svůj tank na území (základnu) soupeře. Tank se pohybuje tak, že hráč jednou za svůj tah hodí kostkou a podle výsledného čísla se posune o tolik centimetrů. Kromě posunu může každý jednou za tah vypálit z děla. Střílí se klasicky gumičkou nataženou na jednom prstu. Střílející ale musí mít ruku těsně nad svým tankem a pálit smí pouze tím směrem, kterým mu ukazuje jeho dělo. 

Kromě toho, kdo se první dostane k nepříteli, se také počítají úspěšné zásahy, které daný hráč nebo tým vyslal. 

 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,1/5. Hodnotilo 757 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář