Skutečný tower defense

Pro děti často známý typ hry zejména na počítači či mobilu - tower defense. Tato oblíbená strategická hra z virtuálního prostředí lze ale dobře převést do reality s její základní myšlenkou - obrana vlastní věže. Aktivita je dobře aplikovaná i například jako hříčka pro mnoho druhů sportovních tréninků!

Hráči se rozdělí na 2 týmy a jedni se stanou obránci, druzí útočníky.

Na zemi vytvoříme dva soustředěné kruhy - můžeme je nakreslit, vytvořit z lan anebo využít v tělocvičně již namalovaný kruh či jiné vystředěné objekty. Vnitřní kruh by měl mít průměr alespoň 3 metry, vnější minimálně 5-6 metrůUprostřed kruhu postavíme věž z několika kamenů.

Obránci se postaví a smí pohybovat mezi vnitřním a vnějším kruhem. Útočníci jsou mimo vnější kruh.

Cílem útočníků je míčem srazit věž uprostřed kruhu. Míčem smí buďto střílet anebo si nahrávat, nesmí s ním však chodit!

Obránci se snaží získat míč pod kontrolu a také uhájit věž. Jestliže se obránci zmocní míče bez sražení věže, role týmů se mění.

Po zásahu věže míčem se nyní mohou obránci zmocnit míče a pokusit se vybít některého z útočníků. Opět s míčem nesmí chodit.
Útočníci musí v nastálém zmatku doběhnout ke zbořené věži a rychle ji opět postavit. Podaří-li se jim to, získávají bod. Jestliže obránci vybijí útočníka, získává bod tým obránců.
Bránící tým ale nesmí znovu trefit stavěnou věž či nějakou z jejich částí na zemi, v takovém případě by bod automaticky připadl týmu útočníků. 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,9/5. Hodnotilo 250 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář