Slepý hlídač

Kdo z hráčů dokáže splnit úkol, v jehož splnění se snaží zabránit právě slepý hlídač? Jasně daná pravidla, trocha napětí a adrenalinu dodá hře pro děti správný náboj!

Na menší stůl položíme papír. U stolu stojí slepý hlídač (má zavázané oči) a ostatní hráči, kteří vidí a mají psací potřebu.

Úkolem hráčů je na papír nakreslit smajlíka, v tom se jim ale snaží zabránit hlídač, který má za úkol ubránit papír čistý. Slepý hráč má v ruce šátek, kterým smí několikrát promáchnout - koho se šátek či jiná část těla hlídače dotkne, pro dané kolo vypadává. Počet promáchnutí je ale omezený - zpravidla na počet menší, než kolik je hráčů. Šátkem není dovoleno prudce švihat aby nedošlo k úrazu, spíše ním jen lehce promáchnout, aby případný dotyk s hráčem znamenal jen takové letmé "pohlazení".

Hra končí v momentě, kdy někdo namaluje smajlíka (nebo ten, kdo domaluje neúplného smajlíka) nebo pokud hlídač všechny vyřadí. 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 744 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář