Souhvězdí

Naučit se jakoukoliv věc formou hry je vždy pro děti lepší, než se snažit násilím. Výborně to dokazuje například následující hra. Navíc se jedná o znalost, kterou většina využije spíš ze zajímavosti, avšak může se hodit.

Na daném místě rozložíme několik kartiček, na nichž budou vytisklá různá souhvězdí i s jejich názvem. Někde jinde připravíme velkou zásobu bílých papírků (budou sloužit jako hvězdy).

Každý doběhne k libovolné kartičce a pokusí se zapamatovat si nejen název, ale také tvar, jak dané souhvězdí vypadá. Následně běží na svoje vyhrazené místo a z bílých papírků se snaží zapamatované souhvězdí poskládat. Pro ještě lepší efekt můžeme jako podložku pro skládání použít černý papír, papírky (= hvězdy) lépe vyniknou.

Hrajeme-li hru s menšími dětmi, můžeme jim dovolit vracet se k vytištěným souhvězdím, aby je každý dokázal poskládat. S rostoucím věkem lze počet nahlédnutí na kartičku omezit či zcela zakázat. Hru lze pojmout i jako soutěž na rychlost, buď určovat pouze pořadí, či kdo všechno se vešel do určeného časového limitu.

Níže si můžete ve formátu PDF stáhnout 6 předpřipravených "kartiček" souhvězdí.

favorite_border Přidat do oblíbených

Stáhnout přílohu

Přiložené soubory mohou stahovat jen přihlášení uživatelé! Přihlásit se

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,8/5. Hodnotilo 819 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář