Svícen "sněhulák" pro zimní výzdobu

Vánoce se blíží, a každý už vymýšlí jak si to doma vánočně nebo zimně vyzdobit. Svícen ala sněhulák je jednoduchý výtvor, který si doma můžete vyrobit i s docela malými dětmi a uvidíte, že je to bude opravdu bavit.

Na sněhuláka budete potřebovat skleničku, třeba od přesnídávky, lepidlo (my použili Herkules), strouhaný kokos a kousek černého a oranžového papíru. Jako třešničku na dortu může použít třeba hezkou stužku.

Postup je pak už velice jednoduchý. Stačí celou skleničku natřít lepidlem a pak posypat nebo obalit v kokosu. Z barevného papíru si vystřihněte malá kolečka jako uhlíky. Pokud budou chtít stříhat malé děti, udělejte klidně jen čtverečky tak, že dítěti připravíte proužek papíru o ono ho pak rozstříhá. Z oranžového papíru si vystřihněte trojúhelník jako nos. Vše pak nalepte na sněhuláka, ozdobte stužkou a je hotovo. Teď jen nechte svícen dobře zaschnout a můžete v něm zapálit první čajovou svíčku.

Lepidlem můžete natřít třeba i hezkou šišku a také posypat kokosem. Ta pak bude vypadat jako zasněžená a může sloužit jako stylová dekorace nebo ozdoba na stromeček.

Hezké kokosem provoněné tvoření vám přeje Katka.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,9/5. Hodnotilo 987 návštěvníků

Kateřina Kunclová

Kateřina Kunclová

Již pátým rokem vede výtvarný kroužek pro děti školkového a nižšího školního věku. Tvoření podle ní nesmí být jen bezduché pospojování zakoupených „kreativních sad“, ale činnost, ve které každé dítě zapojí vlastní invenci a hlavně se „vyřádí“. I pro ní, je tvoření zábavou, a proto si o něm, ale nejen o něm vede blog. http://kataanuny.blog.cz/

Přidejte komentář