TIPY pro každého Ježíška!

Kategorie:

Jistě se každý rok najdou noví Ježíšci, kteří přemýšlí, jak nejlépe a v který čas nachystat dárky pod stromeček. Získali jsme několik tipů a nyní je představíme.

Krmení domácích mazlíčků

Velká spousta rodin má doma nebo na zahradě nějakého mazlíčka či jiné zvířátko. Ježíšek často nosí dárky až po večeři, tudíž se dá s dětmi jít nakrmit vaše zvířecí kamarády nebo jen jít zkrátka za nimi. V tuto chvíli je prostor pro Ježíška, který urychleně nachystá dárečky pod stromeček. Následně může zazvonit zvonečkem, aby děti slyšely, že u nich už Ježíšek byl. Pokud ale máte pouze zvířátko v místnosti se stromečkem, budete nejspíš muset využít jiného tipu.

Večerní procházka

Ať už po večeři nebo před ní, není na škodu si s dětmi udělat menší procházku. Máte-li psa, o to větší důvod. Zkrátka se v jednu chvíli oblečete a jdete celá rodina na chvíli ven se projít. Je-li venku sníh, děti se vydrží bavit pomerně dlouho. Před odchodem nezapomeneme všechny poslat na záchod, nejprve děti a nakonec rodiče s tím, že jeden z nich ostatní dožene později, aby se na něj nemuselo čekat. Po návratu domů jsou již dárečky pod stromečkem, které tam Ježíšek někdy nechal (kdy - to je pro děti záhada).

Rozptýlení pozornosti

Není to tak všude, ale najdou se domácnosti, kde je například televize a vánoční stromeček v jiné místnosti. Děti se tak bezstarostně mohou koukat na televizi, zatímco rodiče chystají večeři a dávají signál Ježíškovi, kdy může nepozorovaně vejít do místnosti se stromečkem a tam vyložit všechny nachystané dárky. Potom už záleží na vás, zda se tam s dětmi ihned vrhnete, nebo se nejprve navečeříte a poté pošlete děti na výzvědy, zda už u nich Ježíšek nebyl.

Prskavky

S celou rodinou se můžeme odebrat třeba na balkon. Tam každé dítě zapálí prskavku nebo dvě, aby měl Ježíšek jasně označeno, kam má přistát. Chystáme-li ještě večeři, jeden z rodičů by si měl na chvíli odskočit zkontrolovat, zda se nic nepálí. Poté se vrátí zpět na balkon, následně už doma pod stromečkem jsou dárky nachystané.

Zvyky

Další pěknou možností jsou vánoční zvyky a tradice. S dětmi můžeme jít třeba do koupelny do vany pouštět lodičky. Jelikož je ale často koupelna malá, nejprve tam pustíme všechny děti. některý z rodičů si patrně místo už nenajde, takže bude moci pouštění sledovat pouze ze dveří a děti si ani nevšimnou, pokud tam chvíli není, protože si musel na chvíli odskočit. Po krátkém pouštění zazvoní Ježíšek, který mezitím stihl nadělit dárečky.

Vyhlížení Ježíška

Ať už z bytu nebo před domem, pro děti je kouzelný moment vyhlížet samotného Ježíška. Dobře se to pozoruje zvenku, kdy s dětmi koukáme na oblohu a snažíme se rozpoznat letícího Ježíška. Je-li po večeři, někdo z rodičů může začít uklízet nádobí, aby bylo kam nanosit cukroví, vyhlížet se dá buď jen s jedním z rodičů nebo s prarodiči. Náhle během sledování oblohy zazní z domu zvoneček a může se jít rozbalovat. 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,3/5. Hodnotilo 769 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář