Tři,tři, patnáááct!

Nic neříkající název? Vězte, že touto aktivitou si děti procvičí nejen postřeh, ale rychlost svých reakcí a v neposlední řadě také motoriku. Hra se dá hrát v místnosti i venku.

Na začátek utvoří všichni hráči kolečko, ve kterém budou stát velmi na těsno. Na pokyn "teď" všichni řeknou: "Tři, tři patnááááá...ááct". Právě ono "..ááááct" říkají děti, dokud jim nedojde dech. Během toho mohou udělat 3-5 kroků dozadu, ne však více. Kdo vydrží nejdéle s dechem říkat "..áááct", získává možnost rozehrát jako první celou hru.

Vyhrává pouze jeden. Jak toho docílí? Začínáme od toho, kdo nejdéle vydržel s dechem. Během jeho tahu může udělat jeden krok (či skočit - ne však snožmo) tak, aby se pokusil někomu z ostatních šlápnout na nohu. Ten, jehož noha je zašlápnuta, o danou končetinu přichází a pokračuje už jen s jednou. 

Jakmile hráč provede svůj skok (ať už úspěšně nebo neúspěšně někoho zašlápne), je na tahu nejbližší hráč, který ještě v daném koloběhu neútočil. Z toho vyplývá, že během prvního koloběhu se určí pořádí, které potom hráči dodržují, dokud někdo nevyhraje. 

Vždy, když někdo provádí svůj útočný tah, ostatní mohou provést jeden krok nebo skok, ať už pro přiblížení se nebo oddálení. Zkrátka, vždy jeden útočí a snaží se někoho zašlápnout, ostatní ale mohou rovněž jedenkrát se pohnout. 

I vy můžete přidat svůj nápad na jakoukoliv aktivitu s dětmi.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 722 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář