Týmový kruh

Utužovat jakoukoliv skupinu lidí anebo dětí je vhodné, pokud chceme předejít rozpadu kolektivu a nebo nějakých vnitřních rozporů. Inspirujte se touto snadnou hrou, ve které se bez týmové spolupráce a domluvy prostě neobejdete.

Má-li více členů skupiny s sebou více vlastní krátká lana či uzložvačky, využijeme je, anebo si přichystáme jedno vlastní lano, které bude dlouhé alespoň 1,5 - 2,5 metru. Svázáním jeho konců vytvoříme smyčku.

Každý člen týmu uchopí smyčku v jednom místě a následně jej účastníci vypnou tak, aby vznikl co nejpravidelnější kruh. Takový tvar musí být zachován po celou dobu hry!

Následně hráčům vytyčíme trasu, kterou musí jako celek projít, aniž by se jejich kruh zdeformoval.

Dá se tedy volit procházení místnostmi uvnitř budovy (obzvláště průchody dveřma jsou záludné) a nebo v exteriéru. Trasu se snažíme zvolit tak, aby byla zvládnutelná, avšak aby se v některých místech museli soutěžící vzájemně domluvit a mezi překážkami projít s nezdeformovaným kruhem.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 631 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář