Úniková hra

Zážitkové a dobrodružné únikové hry netřeba dlouze představovat. Za zmínku ale by mohla stát výuková metoda vycházející z tohoto principu. Originální zpestření pro žáky nejen při distanční výuce.

Formou hry můžeme s dětmi procvičit probíranou látku ve škole, nově nabyté znalosti v zájmovém kroužku, probrat si teoretickou část jinak aktivní a praktické činnosti. Zkrátka použití únikové hry coby výukové (opakovací) metody je velmi široké!

Návodů na konkrétní provedení existuje spousta, ať už v angličtině (video) či v češtině (popsáno primárně pro reálně využití ve třídě). 

Umístěné klikatelné předměty je nejlepší vkládat coby .PNG obrázky s průhledným pozadím. Například Google obrázky dokáží najít téměř každý předmět, lepší je vyhledávat pomocí anglických klíčových slov.Ve skutečnosti vám postačí k vytvoření této únikovky prezentace s jedním slajdem. Na něm bude obrázek libovolné místnosti nebo nějakého prostoru, ze kterého se mají žáci dostat pryč. Dále by zde měly být vložené další prvky (nábytek, budovy, předměty, osoby,...), které mohou být klikatelné a vést jako odkaz na nějakou stránku s kvízem, hádankou, videem, dokumentem, obrázkem atd., kde žáci správnou odpovědí získají část klíče (/kódu) který jim pomůže ve výsledku otevřít dveře určené k odchodu a tedy i ukončení (/výhře) dané hry.

Jako další inspirace může sloužit reportáž z pořadu 168 hodin, vysílaného 15. 11. 2020 na ČT1 - reportáž o online výuce, řeč je i o únikových hrách online.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,2/5. Hodnotilo 372 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář