Výlety po jižní Moravě #10: Moravský Krumlov

Kategorie: Výlety

V krátké dojezdové vzdálenosti vlakem z jihomoravské metropole se vydáme na cestu z Ivančic do Moravského Krumlova. Start i cíl je v železniční stanici. Trasa se dá absolvovat i v zimním či chladném období. V létě jistě oceníte množství lesů, kterými cestou projdeme.

S jedním přestupem dojedeme osobním vlakem z Brna do Ivančic. Odtud už se vydáme "po svých" po modré značce. Hned u východu z obce Ivančice ocení rodiny či výpravy s dětmi nově opravené dětské hřiště.

Následuje přechod přes most nad řekou, za nímž nesmíme zanedlouho zabočit doleva, abychom neztratili turistickou značku. První kilometry jsou právě na dvou až třech místech hůře značeny, buďte proto bedliví a neztraťte se!

Po modré značce půjdeme zhruba 7,5 kilometrů a dojdeme a rozcestí s naučnou stezkou. Práve pokud se po NS Krumlovsko-rokytenské slepence vydáme, zkrátíme si celou naši cestu z více jak 15km po modré na celkovou délku něco málo přes 11km. Naučná stezka nás dovede přesně až na železniční stanici v Moravském Krumlově.

Celou trasu nalznete níže (zvýrazněnou trasu naleznete po kliknutí na "Zobrazit na Mapy.cz"):

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,8/5. Hodnotilo 711 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář