Výlety po jižní Moravě #3: Mor. Bránice - Ivančice

Kategorie: Výlety

Opět se seriál tipů na výlet po jižní Moravě přiblíží Ivančicím. Tentokrát ale bude toto městečko cílovým bodem, nikoliv výchozím. Dorazíme sem z Moravských Bránic, celá trasa není delší přes 6 kilometrů a projdeme se malebnou krajinou.

Hned na začátek je prvním velkým plusem tohoto výletu fakt, že nebudeme muset jít po více turistických značkách. Od vlaku v Bránicích až po vlak v Ivančicích nás provede červená značka. 

Pro jižní Moravu jsou velmi typické vinice, těch po cestě mineme hned několik. Cesta je velmi příjemná a při absolvování během září-října naprosto ideální. 

Máme-li v plánu i nějaký program, kterým dětem výlet zpestřit, můžeme se částečně spolehnout i na některá příjemná místa a zákoutí, kde se dá nějaká hra zahrát nebo jen v klidu nasvačit či odpočinout.

Více jak za polovinou naší trasy se můžeme pokochat výhledem z místa, které je v mapě označeno jako "rozhleda Na Oklikách". Ve skutečnosti nejde o rozhlednu, jako spíše vybetované místečko pro výhled, avšak rozhled se tomuto místu nedá upřít.

Jako tradičně i nyní přikládám odkaz na celou trasu na mapách

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,1/5. Hodnotilo 787 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář