Výlety po jižních Čechách #1: Lásenice - Rakousko

Kategorie: Výlety

Ani ne deset kilometrů od hranic s Rakouskem leží obec Lásenice. Odtud se vydáme po zelené značce až k nejsevernějšímu bodu Rakouska. Cesta je většinově lesem, tudíž se této trasy nemusíte bát ani v létě.

Jako začátek našeho výletu zvolíme rozcestník v Lásenici, obci nedaleko Stráže nad Nežárkou. První tři kilometry jsou bohužel po slunci. Bude-li vám velké vedro, po cestě je ihned za vesnicí velký a poměrně pěkný rybník s dobrým přístupem. Za Terezským dvorem nás již dále čeká cesta lesem.

Dá se zde zahrát velká spousta nejrůznějších her nebo doplnit voda v některých ze studánek. Dávejte si zde pozor na vozidla, která po částech turistické značky vedoucí po asfaltce, jezdí někdy nepřiměřenou rychlostí i do zatáček.

Závěr trasy je u rybníku Peršláku u hranic s Rakouskem. Tady je už na vás, zda chcete ještě cestu prodloužit a vypravit se do Rakouského Haugschlagu a poté zpět například do Smrčné (cesta je ale celkově výrazně delší jak 10 km), nebo můžete od Peršláku do Nového Vojířova.

Celá cesta na mapách.cz.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 607 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář