Vyrobte si tématický převlek

Ke spoustě táborových her patří i nějaké tématické oblečky. Většinou se zapojují do výroby vlastních převleků i samotné děti, kterým pak zůstane hmotná památka a navíc se při výrobě i něco naučí.

Na výrobu bude stačit obyčejné prostěradlo. Každé bude unikátní, jelikož každé dítě bude potřebovat jinak dlouhé prostěradlo, jinak dlouhý otvor na hlavu a jiný namalovaný vzor.

Začneme tak, že prostěradlo přehneme na půl, aby zůstalo delší než širší. Zhruba uprostřed přehybu vystřihneme akorát velký půlkruh. Tím nám vznikne po rozložení kulatý otvor pro hlavu. Ten se dá ještě zvětšit, pokud ním majitel oblečku neprotáhne hlavu. Dále prostěradlo částečně zašijeme. Podle toho, kde budou dítěti vylézat ruce, určimě otvory pro ruce (rukávy zde dělat nebudeme). Kousek pod tímto místem prostěradlo sešijeme. Rázem už bude možné obleček oblékat a bude držet. 

Zbývá už jen kreativní umělěcká činnost. Každý by si měl na budoucí hábit něco namalovat (znak nějakého týmu, ve kterém je na táboře; libovolný obrázek,...). Pro barvení je dobré použít tempery a nebo si vyrobit pro daný obrázek šablonu a ten na prostěradlo vysprejovat.

Při jakémkoliv z uvedených způsobů nezapomeňte dovnitř oblečku vložit karton nebo jinou desku, která zabrání tomu, aby se obrázek propil i na druhou stranu, kde jej mít nechceme. 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,9/5. Hodnotilo 650 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář