Vytváříme neobyčejná zvířátka

V přírodě, v zoo nebo třeba doma můžeme potkat nejrůznější zvířata. I v dnešní době vědci stále objevují nové druhy - ať už mořské, či v džunglích. I my se nyní staneme takovými vědci, kteří nejen vytvoří, ale také představí nový druh živočicha!

Hráči utvoří menší skupinky po 2 - 3 hráčích. Každý tým si vylosuje dva papírky, na kterých budou napsaná různá zvířata. Úkolem družstva je na připravené papíry a pomocí výtvarných potřeb ztvárnit vymyšlené zvíře, které by vzniklo kombinací vylosovaných dvou živočichů. 

Ke svému novému exempláři si skupina připravé také krátké povídání specifikující svůj objev. Vychází ze skutečných vlastností a informací o daných dvou vylosovaných zvířat. Popis by neměl být příliš návodný a okatý, vhodné je se zaměřit na ne příliš jednoznačné rysy a vlastnosti reálných zvířat (např. u kočky nevyužijeme mňoukání, ale třeba důkladnou péči o čistotu či ostré drápy).

Následovat totiž bude prezentace nových zvířat, při nichž ostatní týmy na základě obrázku a informací hádají reálná zvířata, jejichž kombinací vzniklo toto nové.

Foto: Erik-Jan Leusink on Unsplash

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,9/5. Hodnotilo 372 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář