Žralok útočí

Pohybová a částečně i kooperativní hra v rámci skupiny. Závodit na širém moři je jistě zážitek, ale co se může skrývat pod hladinou vody? Který tým bude nejúspěšnější a zároveň nejopatrnější?

Zvolíme startující a cílový čárou pro tento mořský závod. Vzdálenost mezi startem a cílem může být například na délku tělocvičny nebo dle libosti kdekoliv venku.

Rozdělíme hráče do menších skupinek (4 - 6 členů jednoho družstva), každá dostane své plavidlo. To představuje buďto deka, karimatka, velký karton atd. Každý tým by měl mít stejné podmínky - stejná plavidla.

Cílem skupiny je dostat se první do cílové oblasti. Na pokyn "start" mohou týmy vyrazit "plavat"  směrem k cíli. Jakmile vedoucí zakřičí "Žralok útočí", musí se všichni členové týmu dostat co nejrychleji na plavidlo. Družstvo, které se při každém poplachu postaví celé na svoji loď a vydrží na něm do odvolání poplachu, získává 1 bod. Do odvolání poplachu nesmí nikdo opustit plavidlo, jinak vypadává. 

První tým v cíli získává 3 body.

Můžeme formou turnaje zopakovat několik závodů, během nichž poměří síly všechny skupiny a ukáže se, kdo vymyslí jakou taktiku, aby získal co nejvíce bodů a dostal se první do cíle.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,2/5. Hodnotilo 541 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář