Délka: 8.8 km

Doprava:      

Zvětšit mapu

Osobním vlakem se dopravíte do Ivančic jihozápadně od Brna. Z místního nádraží následuje krátká cesta podél relativně frekventované silnice a dále již menšími uličkami až na kraj města. Dále vás už jen čeká příroda. Cestou se naskýtá mnoho pěkných míst pro hraní her nebo zastávku na svačinu. Jdete-li výlet od rána a máte v plánu uvařit si i oběd, není problém. Jen je dobré si jej dopřát ještě před obcí Hlína, dále již cesta vede přírodním parkem Bobrava.

Hlína je za polovinou celé trasy. Máte-li čas na zbyt a chuť, můžete odbočit z modré a Hlínou ujít několik stovek metrů na tamní rozhlednu Vladimíra Menšíka. Otevírací doba je zde různá, musíte si najít správné časy pro daný měsíc. V létě je zde logicky největší rozpětí dnů a času, kdy vás pustí nahoru. Pro více informací navštivte web obce Hlína, kde je o rozhledně a otevírací době více informací. Za vstupné platíte 10 Kč, děti do 6 let mají vstup zdarma.

Konec této trasy je na nádraží v Silůvkách. Není zde dobře (možná vůbec) značen směr vlaků a ze které koleje odjíždí. Chcete-li jet směrem na Brno, musíte při příchodu k nádraží přejít trať. Pokud jedete druhým směrem, pak zůstaňte na straně kolejiště, ke které příjdete po modré turistické značce.