Paříž - kolektivní slovní hra

Pohybově nenáročná hra vhodná nejen do interiéru při chladných či deštivých dnech, není problém se také v létě usadit na louce a zahrát si tuto logickou hru, při níž se hráči snaží uhádnout klíč. Paříž se samozřejmě dá nahradit za jakékoliv jiné město či stát. Snadno modifikovatelná slovní hra.

Hráči se usadí v kruhu a každý postupně pronese větu: "Byl/a jsem v Paříži a přinesl/a jsem si odtamtud.." nebo "..viděl jsem tam.." a podobně. 

Vedoucí mu následně podle předem stanoveného klíče, který ale neznají soutěžící, řekne, zda opravdu byl v Paříži nebo ne.

Klíče pro určení přítomnosti v Paříži mohou být různé: 

  • pokud předmět který si přinesl začíná na stejné písmeno jako jméno daného hráče
  • pokud se ruce jeho souseda po levici dotýkají
  • ..

Možností, jaký si vytvořit klíč, je nesčetné množství. Klíč může být buď pro všechny stejný, nebo pro holky a kluky jiný nebo pro každého hráče zvlášť. Úlohou soutěžících je, přijít na svůj/kolektivní klíč. Hru následně můžeme opakovat s jiným klíčem nebo i vyměnit vedoucího hry, který vymýšlí klíč.

Hru na podobný způsob, kdy jeden člověk hádá nějakou nemoc či klíč domluvený kolektivem, si můžete přečíst zde.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,2/5. Hodnotilo 694 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář