Včelky barvonosné

Formou pohybové hry s jednoduchými pravidly se děti vžijí do kůže včel, které sbírají pyl a z něj produkují med. Naše "včelky" ale budou sbírat barvičky a snažit se získat co nejvíce bodů.

Uprostřed místnosti (nebo jiného hracího prostranství) se nachází úl. Toto stanoviště představuje deska s hrací kostkou, na jejíž hranách jsou různé barvy. 

V okolí úlu se nachází různá stanoviště, kde se nachází vždy kolíčky (nebo papírky) dané barvy. Včela tak vždy doletí (doběhne) na to stanoviště, jaká jí padla barva na kostce. Vezme si zde jeden kolíček, připne si jej na sebe a vrací se zpět do úlu. Zde se proces opakuje.

Po uplynutí časového limitu na hru (vhodné je nastavit čas okolo 10 minut) se spočítá, kdo má kolik kolíčků. Předem si můžeme tajně určit, kolik která barva znamená bodů a poté podle toho určit absolutního vítěze - nejpilnější včelku. 

Inspirace na tuto aktivitu pochází z knihy 100 zábavných pohybových her.

 

Foto (barevné pozadí): pngkey.com

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,1/5. Hodnotilo 630 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář