Vyšší nebo nižší

Ne všechny věci se dají v životě naučit, někdy je potřeba i trocha štěstí. A hlavně o štěstí bude tato hra, která se velmi podobá klasické kámen-nůžky-papír. Kdo získá více bodů?

Tak jako kámen-nůžky-papír je dobré tuto hru hrát ve dvojicích. Hráči se proti sobě posadí či postaví a zavřou ruku v pěst.

Každý svojí pěstí třikrát zatřese a počtvrté se otevře dlaň s libovolným číslem (1-5). Můžete nechat pár cvičných kol, aby každý chytil správný rytmus. 

Hra spočívá v tom, že v momentě, kdy hráči otevírají dlaně, řekne vedoucí hry "vyšší" nebo "nižší". Ten hráč, jehož ukázané číslo bude odpovídat zadání vedoucího, získává bod. Mají-li oba dva stejné číslo, nikdo nezískává bod.

Rozšíření

Není problém do hry každému přidat i druhou ruku. Tedy že budou třást hráči oběma pěstmí a poté ukáží číslo 1-10 (jedna ruka může zůstat v pěst, což značí nulu).

 

Článek je inspirován aktivitou z Motivačních tříminutovek.

 

Foto: xmple.com

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 615 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář