Tipy na aktivity a hry: kreslení pro děti

Chcete s dětmi potrénovat kreslení nebo jim zpestřit určitou část dne pohodovou činností s pastelkami v ruce? Připravili jsme přehled několika různých her a aktivit, které by stálo za to vyzkoušet.

Překreslování originálu

Mít před sebou nějaký obrázek nebo jednoduchou malůvku, může být mnohdy jednoduché udělat napodobeninu. Co když ale zadané dílo vidí jen někdo a musí prostřednictvím "slepého" spoluhráče vytvořit důvěryhodnou kopii? 

Jednou možností je nevidícímu hráči navázat na ruku "nitky", za které ostatní tahají - mrkněte na článek.

Co takhle že všichni vidí, to je možná lepší, že? Tentokrát sehrajou důležitou roli záda každého člena týmu.

Vyjádření pomocí indicií

Máte-li za úkol nějaké dané slovo zaklíčovat mezi několik různých obrázků tak, aby se dal uhodnout požadovaný výsledek, nemusí být vždy jednoduché. Jak byste se s touto hrou popasovali vy?

Zapojení fantazie

To je často dobré při nějaké tvořivé a kreativní činnosti. Tentokát ale půjde opravdu o dobrou fantazii. Zkusíme nakreslit zvíře, které alespoň podle názvu horko těžko známe.

Tipování

Každý kreslíme a malujeme trochu jinak. Kdo ale dokáže nejlépe rozklíčovat právě kreslené dílo svého kamaráda či kamarádky? To procvičí poměrně dobře tato hra

 

Nezapomínejte přečtené články na jejich konci ohotnotit pomocí hvězdiček, pomůžete tak ostatním lidem při hledání inspirace nebo kvalitního programu pro děti!

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,3/5. Hodnotilo 699 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář